سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سرباز ولایت

نظر
 ظاهراً امریکا با ادامه فعالیت دولت حریری مخالفتی ندارد، ولی ریاض چنین رویکردی ندارد و در پس بسیاری از حساب‌های اینترنتی ارتشی سایبری تشکیل داده و طی روز‌های اخیر به اعتراض‌های لبنان دامن می‌زند؛ ارتشی که روزنامه الاخبار از تعبیر «مگس‌های سایبری» برای آن استفاده می‌کند. روزنامه الاخبار دیروز نوشت در حالی که تجمع‌کنندگان در میدان الشهدای بیروت، گاهی علیه حزب‌الله و گاهی در حمایت از آن شعار می‌دهند و پرچم رژیم صهیونیستی را آتش می‌زنند، در تجمعات وابسته به حزب «القوات اللبنانیه» به ریاست سمیر جعجع که بسیار به سعودی‌ها نزدیک است، به حزب‌الله ناسزا گفته‌اند و حتی کار تا آتش زدن پرچم این جنبش در شمال لبنان هم بالا گرفته است. البته القوات‌اللبنانیه با صدور بیانیه‌ای و اعلام برائت از چنین اقدامی سعی کرد موضوع را فیصله دهد.

همچنین شعار علیه «نبیه بری» رئیس جنبش امل، حامیان این جنبش را خشمگین کرده است. گشت‌زنی برخی از حامیان جنبش امل با موتورسیکلت در بیروت و تلاش تعدادی از آن‌ها برای ورود به میدان «ریاض الصلح» واکنش ارتش را به دنبال داشت. حزب‌الله و امل فوراً با صدور بیانیه‌هایی اعلام کردند ارتباطی با این اقدام موتورسواران ندارند و جنبش امل از حامیان خود خواست از تحرکات در سطح شهر بیروت دست بردارند. امل و حزب‌الله همچنین اعلام کردند که این دو جنبش در جریان نشستی در جنوب لبنان آخرین تحولات داخلی این کشور را مورد بررسی قرار دادند. این دو جنبش در ادامه همه را به همبستگی برای خارج کردن لبنان از بحران فعلی از طریق تکیه بر طرح اصلاحات اقتصادی تصویب شده فراخواندند. بنابر گزارش شبکه «الجدید»، حزب‌الله و امل اعلام کردند که برخی طرف‌ها قصد دارند با هدف بهره‌برداری سیاسی از وضعیت موجود، اعتراضات اخیر را از مسیر خود منحرف کنند.

شایعه‌پراکنی؛ پاسخ سعودی‌ها به طرح نجات حریری
الاخبار نوشت که منبع بیشتر توئیت‌ها علیه حزب‌الله، عربستان است. «مگس‌های سایبری» سعودی‌ها مسئولیت دارند به حزب‌الله در شبکه‌های اجتماعی حمله کنند و طوری عمل می‌کنند که گویا کاربران لبنانی از این حساب‌های اینترنتی استفاده می‌کنند. همه این‌ها به همراه تحرکات شخصیت‌های وابسته به سفارت عربستان در لبنان برای حمله به حزب‌الله و برکناری حریری است.

روز دو شنبه در جلسه هیئت دولت که بیش از سه ساعت طول کشید، طرح نجات حریری تصویب شد. در این بین، واکنش سعودی‌ها قابل تأمل است. شبکه «العربیه» پس از تصویب این طرح شروع به برخی شایعه‌پراکنی‌ها کرد و از اعلام حالت فوق‌العاده خبر داد. دیگر رفتار قابل تأمل عربستان این بود که به محض شروع ناآرامی‌ها اتباع خود را از لبنان خارج کرد. در همین ارتباط «ولید البخاری» سفیر عربستان روز دو شنبه اعلام کرد، از شنبه هفته جاری پنج هواپیما در حال انتقال شهروندان سعودی از لبنان هستند و تاکنون 870 عربستانی، لبنان را ترک کرده‌اند. البته این تنها اقدام سعودی‌ها نبود. رسانه‌های سعودی مانند «العربیه» در جریان حضور موتورسواران حامیان جنبش امل با موتورسیکلت در بیروت، مدعی شده بودند که آن‌ها وابسته به حزب‌الله بوده و قصد داشته‌اند وارد محل تظاهرات مردم شوند، اما با مقاومت ارتش مواجه شده‌اند.

در جریان اعتراض‌های چندی پیش عراق هم برخی از شبکه‌های خبری ضد دولت عراق و مخالف محور مقاومت مانند «العربیه»، «بی‌بی‌سی» و «سی‌ان‌ان» عربی ساکت نماندند. بی بی‌سی عربی با اشاره به برقراری ممنوعیت آمد و شد در بغداد، مدعی شد که پلیس در این شهر، برای متفرق کردن تظاهرات‌کنندگان، از گاز‌های اشک‌آور و گلوله استفاده کرده است. این شبکه به نقل از یکی از معترضان ادعا کرد که «خواستار تغییر هستیم. می‌خواهیم کل دولت سرنگون شود.» شبکه سعودی العربیه هم گزارش داد که با وجود ممنوعیت آمد و شد در سومین روز اعتراضات در بغداد، تیراندازی مجدداً آغاز شده است. سی‌ان‌ان عربی هم نام این اعتراضات را «العراق ینتفض» (عراق به پا می‌خیزد) گذاشت و با انتشار تصاویری از این اعتراضات، مدعی شد که ده‌ها نفر از تظاهرات‌کنندگان مسیر‌های منتهی به فرودگاه بین‌المللی بغداد را بستند.

گفته می‌شود اعتراضات لبنانی‌ها به دلیل خروج سرمایه‌های عربستان از بانک‌های لبنانی است و باعث شده کسری بودجه ایجاد شود. این موضوع در بخش گردشگری هم خود را نشان می‌دهد. کاهش گردشگران عرب به لبنان به دلیل برخی سیاست‌ها و اقدامات دولت‌های این کشور‌ها نظیر عربستان و امارات بوده که به شهروندان خود درباره سفر به لبنان هشدار داده‌اند.

حزب‌الله از اصلاحات استقبال کرد
«ابراهیم الموسوی»، عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان با مهم و بی‌سابقه خواندن اصلاحات اقتصادی تصویب شده در هیئت دولت لبنان، این تحولات را گام مهمی در مسیر درست توصیف کرد. وی در گفتگو با وبگاه خبری العهد درباره بند مربوط به عفو عمومی گفت: «حزب‌الله اولین گروهی بود که خواهان گنجاندن این بند در طرح اقتصادی دولت بود، زیرا این امر به نتایج مثبتی منجر می‌شود که امیدواریم نوعی ثبات و آرامش روانی در جامعه ایجاد کند.»

«محمد فنیش» وزیر ورزش و جوانان لبنان هم با اشاره به اینکه چنین اتفاقی بدون یک حرکت مردمی اتفاق نمی‌افتاد، گفت: ثمره اعتراضات حذف مالیات بر مردم بود و بودجه هم اگر تصویب شود یک بودجه نمونه است که از لحاظ اقتصادی به نفع شهروندان است، زیرا مالیات‌های جدید برای مردم وضع نشده است. «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان هم در واکنش به برخی انتقاد‌ها از وی درباره حمایت از دولت حریری گفت: «جرم من این است که حامی وحدت لبنان و حفظ این کشور هستم. آن‌هایی که هجمه‌ها را راه انداخته‌اند از داخل و خارج برای این کار حمایت مالی شده‌اند، اما من تا آخرین روز از عمرم به حمایت و محافظت از لبنان ادامه می‌دهم.»

«سعد حریری» نخست‌وزیر لبنان در گفتگو با «سرتیپ جوزف عون» فرمانده ارتش لبنان به بررسی تحولات امنیتی لبنان در سایه ادامه اعتراضات مردمی پرداخت و بر ضرورت حفظ جان تظاهرات‌کنندگان تأکید کرد.